fbpx

____  Zwangerschapsyoga ____

 ___ Lichamelijke en mentale voorbereiding ___

Wil je jezelf ook zo goed mogelijk lichamelijk en mentaal voorbereiden op de bevalling? Dan is zwangerschapsyoga echt iets voor jou. Door yoga ervaar je de zwangerschap en de bevalling bewuster en ontspannen. De oefeningen houden je lichaam flexibel en krachtig zodat je ook na de bevalling weer snel je oude figuur terug hebt.

 ___ Ervaring met yoga is niet nodig ___

Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder die de zwangerschap bewust wil beleven en zich goed wil voorbereiden op de bevalling. De yogalessen worden in groepsverband gegeven, ervaring met yoga is niet nodig. Op de terugkomdag is de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, en doen we lichte yoga oefeningen.

Je kan instromen vanaf de 14de week van je zwangerschap en kunt met zwangerschapsyoga doorgaan tot het einde van de zwangerschap.

___ Partner les ___

In de loop van de cursus is er 2 keer een gelegenheid om samen een partnerles te volgen. Om samen inzicht te krijgen in het verloop van de bevalling en wat je er aan kunt doen om deze zo goed en zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. De partner krijgt massagetechnieken en tips aangereikt om jou te laten ontspannen, zowel gedurende de zwangerschap als tijdens de bevalling.

Ook ademoefeningen, die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap en om de weeën op te vangen, komen aan bod tijdens de partnerles. Hiermee kan de partner, indien nodig jou ondersteunen.

De zwangerschap is een periode om naar de geboorte toe te groeien. Het samen bezig zijn bevordert de band tussen beide ouders en hun kindje.

Behalve dat je veel informatie ontvangt
gaan we ook werken met de volgende oefeningen

Yogaoefeningen

Deze zijn gericht op het hele lichaam. De yogaoefeningen houden je soepel en dienen ter voorbereiding van je lichaam op de bevalling . De spiergroepen van je bekken, benen en rug zullen bij de verschillende oefeningen extra aandacht krijgen. Hierbij leer je de mogelijkheden van je lichaam kennen en daarmee vertrouwd te raken.

Adembewustzijn

Tijdens de yoga leer je de adem te observeren en daarvan bewust te zijn. Ook worden er speciale ademoefeningen geleerd, die je tijdens de bevalling kunt toepassen.

Ontspanningsoefeningen

Hierbij leer je hoe je lichaam en geest optimaal kunt ontspannen. Niet alleen rustig op de grond liggend, maar ook als je lichaam spanning of pijn heeft. Daardoor is het tijdens de bevalling makkelijker om bij jezelf te blijven en het geboorteproces te blijven volgen.

 


Wil je meedoen met de cursus?

De cursus zwangerschapsyoga wordt  gegeven op vrijdagochtenden van 10.30 tot 11.50 in perron-3 te Rosmalen.

Op vrijdagavond zal er 2 keer de mogelijkheid zijn om samen met je partner te komen. De datum krijg je op tijd te horen. De tijd is van 19.30 tot 21.00.

 ___ Een goede voorbereiding is het halve werk ___