fbpx

____  Yoga en klankensessie ____

Klankensessie
helende klankensessie

 ___ Data en programma ___

 

Datum: Zaterdag 28 november 
Tijd:     
13.00 tot 15.30
Plaats:
Hoff van Hollantlaan 1 5243 SR Rosmalen
Kosten:
28 euro
Aanmelden: https://www.eversports.nl/widget/w/2tytai?event=250770&type=workshop

Programma:
13.00 tot 13.15 inloop en thee
13.15 tot 14.00 gemakkelijke reinigende yogaoefeningen
14.00 tot 15.15 de klankschalensessie
15.15 tot 15.30 afsluiting en thee

 ___ Wat doen klanken met je? ___

 

De klanken geven trillingen en vibraties af die resoneren in het lichaam.
Deze sensatie zorgt voor een totale ontspanning en heling op diep niveau in alle processen en helpt om spanning en blokkades los te laten.

We beginnen met een yogasessie om spanning en weerstand af te voeren, waardoor je de verbinding met jezelf kunt herstellen en een diepere connectie kunt maken met jezelf. Hierdoor kun je ook beter ontspannen en genieten van de gongsessie.

De klankensessie wordt gegeven door Christa en Krijn. Naast de vele klankschalen van verschillende metalen en kristal worden er ook 3 gongs en de ocean drum gebruikt tijdens deze sessie. De klanken vloeien als een zuiver harmonieus samenspel in elkaar over, met een rustige vibratie.

    Wat zijn de voordelen van een klankensessie?

    • Door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust, terwijl de hogere klanken juist energie geven. Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam en werkt op diep niveau in alle processen in je lichaam.
    • Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klanken resoneren je lichaamscellen mee. Daardoor ontspant en heelt je lichaam zich en komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Zowel blokkades van je gedachten als in je lichaam. De trilling en klank ontspant en activeert je lichaam. Daardoor kan een klankensessie zeer helend zijn. Emoties kunnen loskomen, dat kan tranen brengen, ontspanning en opluchting. De werking van klanken uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. De trillingen van de klanken dringen in je lichaam en dit werkt 3 dagen door na de sessie.