fbpx
  • Thema Bevrijding en een nieuw begin. Wat houd je tegen om je ware essentie te leven
  • Datum 5 mei 2019
  • Tijd 05.00 tot 0.900 inclusief potluck ontbijt
  • Locatie De studio voor Yoga en Bowspring
  • Hinthamereinde 17
  • 5211PL ‘s-Hertogenbosch
  • Bijdrage Op basis van donatie, wat je wil en kunt geven.
  • Meenemen Gemakkelijke kleding eventueel leesbril, iets voor het ontbijt.

Op zondag 5 mei gaat de eerste Aquarian sadhana plaats vinden in de yogastudio te Den Bosch. Georganiseerd door yogastudio Adele en Svetlana. Met live muziek van Gerard op akoestische gitaar.

Sadhana is een spirituele oefening die in veel verschillende tradities voorkomt. Sadhana is een discipline van de mind en het lichaam om te verbinden met je ziel. Je hogere zelf, wie je werkelijk bent, je ware aard. Het is een tijd om bewust de belemmerende patronen in jezelf te herkennen die je wegleiden van je hoger bewustzijn en om die patronen te overwinnen. Je kunt het iedere dag doen, omdat we elke dag weer anders zijn in onze gemoedstoestand en zelfs in onze cellen. Door eventueel elke dag een vaste spiritueel ritueel te hebben, ongeacht de ups en downs van de geest en het hart, creëer je een constante basis om voor jezelf te zorgen.

Sadhana begint traditioneel gezien 2,5 uur voordat de zon opkomt vanwege de wetten van Karma – alles wat je geeft ontvang je in tienvoud terug. Dus als je een tiende van de dag toewijdt aan je hoger bewustzijn, is je hele dag gedekt met terugkerende energie.
Waarom 2,5 uur voor de zon op komt? Op het vroege tijdstip, voordat je in interactie komt met de rest van de wereld, is de energie in de atmosfeer het voordeligst om in te mediteren. De hoek van de zon ten opzichte van de aarde zorgt voor een ideale situatie om te mediteren en het lichaam reageert sterker waardoor reiniging van je systemen krachtiger is. Het doel hiervan is je lichaam en geest te reinigen voor het begin van de dag zodat je die fris en energiek tegemoet kan gaan.

Vooral om zo vroeg op te staan en om Het is een overwinning op het ego dat alleen te bereiken is door het te doen. Je zult snel merken wat de vruchten ervan zijn – een verbondenheid met jezelf, een verruimd bewustzijn, een sterkere wilskracht, meer zelfverzekerdheid en een groter concentratie vermogen.

Het beoefenen van Sadhana vraagt om discipline. Het vroeg in de ochtend beginnen, het idee los te laten dat je slaap opoffert! Een normale reactie van de mind. De mind, ons ego is gehecht aan patronen en structuur. Vroeg opstaan kan weerstand geven in de mind om uit je comfortzone te komen. Door angsten of zorgen dat we niet voldoende energie hebben voor die komende dag. Wij mensen die patronen willen veranderen worden vaak door weerstand vanuit de mind of ego tegen gehouden, bijvoorbeeld angst of zorgen. Als de nieuw paden of patronen eenmaal aangelegd zijn dan word het een nieuwe ontdekking en een nieuw ritme. Waar onze mind, ego aan gewend raakt. Een overwinning op het ego.

Ervaar de vruchten van sadhana verbondenheid met het oneindige universele zelf, voorbij je beperkende ego. Door te ervaren en te voelen de energie van het universum. Jouw individuele bewustijzn verbinden met het universele bewustzijn. Ervaar de overvloed door op te offeren en te kunnen ontvangen wat jij nodig hebt op jouw pad in dit leven.

Aquarian Sadhana is als volgt opgebouwd:

– Reciteren van Japji Sahib* (± 25 min)
– Kundalini Yoga met een ontspanning (± 60 min)
– Meditatie met 7 verschillende mantras (62 min)
– Ontbijt

*Japji Sahib is een heilige tekst die geschreven is door Guru Nanak (1469 – 1539),
stichter en eerste Guru van Sikh Dharma.
Dit is een lange mantra die je helpt te verbinden met je ziel.

De sadhana doen in een groep, helpt en ondersteund jouw. We dragen elkaar, ieder heeft zijn eigen emoties. Onbewust delen we of beinvloeden we elkaar hiermee. Dit effect van een groepsbewustzijn helpt om sneller helpt je om sneller de gewoontes van je ego te verminderen waardoor je kunt verbinden met je ziel, je ware aard.

Yogi Bahjan over sadhana:
It is a process which you do every day to grow, to be.
There is a fight in this lifetime: to be or not to be.
Nobody can destroy you. . . .You destroy yourself by not being yourself.”

Iedereen is welkom.