Perfect Pilates

Wil je ook stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing.?

Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een mooi en sportief lichaam. Het bestaat uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen.
Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug, daarom is het geschikt voor beginners en gevorderden maar ook mensen met rugklachten. De sleutelwoorden zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. Het is eigenlijk voor iedereen. Jong & oud, beginners & gevorderden, topsporters & niet-sporters.

Wat kun je bereiken met de oefeningen?
– een strakke buik en billen
– een mooi sportief lijf met slanke spieren
– een sterke en soepele rug (minder rugpijn)
– meer lenigheid en flexibiliteit
– stabieler en meer ontspannen in je lijf, meer evenwicht
– lekkerder in je vel, meer energie hebben, (zelfs ouderen in een verpleeghuis)

Waarom krijg je van Perfect Pilates een mooi lijf?
Je leert je om de spieren beheerst aan te spannen. Hierdoor gaat de spierspanning, de tonus, omhoog. De spier wordt steviger en gaat meer verbranden en dat zie je. Het voordeel is dat Perfect Pilates werkt aan alle grote spieren. Onze dagelijkse handelingen door werk en sport zijn vaak eenzijdig. Door Perfect Pilates train je in evenwicht en komt je lijf beter in balans.

Wat is er zo uniek aan Perfect Pilates?
Het is de eerste trainingsmethode dat zich richt op zowel de diepe als de oppervlakkige spieren. De diepe spieren zijn super belangrijk voor het stabiliseren van onze gewrichten. Door ‘verslapping’ van bijvoorbeeld de diepe rugspieren gaan de oppervlakkige spieren verkrampen en krijg je rugpijn. Massage van de rugspieren lost dit probleem niet op. Daarom werken steeds meer fysiotherapeuten en oefentherapeuten met Perfect Pilates. Met Perfect Pilates komt je lichaam snel weer in balans en verdwijnen (de meeste) gewrichtsklachten maar ook rug- en nekklachten.

Daarom wordt Perfect Pilates zowel als topsporter training als bij revalidatie van fysiotherapiepatiënten gebruikt.

Pilates

Perfect Pilates