Uitgelicht bericht

Gratis proefles yoga en pilates in week 2 van januari 2019

Ben jij op zoek naar innerlijke balans, flexibiliteit of ontspanning? Dan is yoga of pilates iets voor jou.

Doe mee met de gratis proefles kundalini of hatha yoga en/of pilates om kennis te maken met deze bijzondere vorm van beweging en ontspanning. We starten met een aantal nieuwe groepen en er is nog plaats voor jou!

Heb je klachten op lichamelijk of mentaal niveau? Dan kan Adele je ook een persoonlijk advies geven wat het beste bij jou past.

mantra meditatie avond

Datum:  Vrijdag 8 februari om 19.30 tot 21.30
Tijd:     19.30 tot 21.30
Kosten: 15 euro
locatie: Perron-3 Yogastudio 1
             Hoff van Hollantlaan 1
             5243 SR Rosmalen

Deze avond wordt begeleid door Gerard van wezel op akoestische gitaar en Biek op drums

Wat gaan we doen: We beginnen de avond met een kopje thee en een korte uitleg over de kracht van mantra’s, hoe te gebruiken en de verschillende mogelijkheden om het toe te passen. Een opwarmoefening door het zingen van simpele basis klanken, die laag beginnen en steeds hoger worden. wat doorwerkt op de chakra’s. tijdens deze avond doen we 4 verschillende mantra’s, de tekst en uitleg krijg je erbij. Elke mantra duurt ongeveer 15 minuten. Tussen de mantra’s door doen we wat eenvoudige yogaoefeningen als afwisseling. bij sommige mantra’s worden ook simpele arm of handbewegingen gebruikt. Dit heeft weer effect op mentaal niveau.

Het effect van mantra’s

In het gehemelte van je mond eindigen vele meridianenpunten. Door je tong te gebruiken met het zingen van de mantra’s komt er energie vrij. Je zult voelen hoe het zingen van mantra’s je hoofd leeg maakt, hierdoor kom je terug in jouw eigen energie. Je thuisplek, je voelt ontspanning op mentaal gebied, je voelt positieve energie, rust, eenheid en balans.
Het zingen van mantra’s geeft ook verbondenheid met elkaar in een groep. Voor dit gevoel zijn geen woorden; dit kun je alleen voelen vanuit je hart.

Ook al kun je niet zingen of voelt het voor jouw als een niet comfortabele situatie.  Wat logisch is, in ons dagelijks leven wordt niet veel gezongen met elkaar. Het gaat er niet om hoe mooi je kunt zingen, het gaat om het voelen en ervaren wat het met jouw doet. Je kunt ook mee luisteren of van binnen mee zingen of in de kring liggen om te ervaren de helende energie en de verbondenheid. Hoe meer zielen hoe meer energie, iedereen hoort erbij. Als je het eenmaal gewend bent, en je voelt je veilig en comfortabel, dan zal er een nieuwe wereld open gaan. De kracht, het effect van positieve mantra’s. Het terug komen bij jezelf, jouw ware aard, wie je werkelijk wil zijn. Negatieve gedachtes of emoties worden omgezet in positieve energie, je komt terug bij je thuisplek, je hart.

Klankschalen workshop woensdagavond 2 januari

Klankschalen workshop. Als thema gaan we afstemmen op deze tijd van het jaar de winter.

Diepten van ons onderbewuste

Winter is het seizoen en element dat ons ondersteunt om tijd te nemen om naar de diepten van ons onderbewuste te gaan. De tijd vóór Kerst is een periode van bezinning, van naar binnen keren en onszelf ontmoeten. De bladeren vallen, wat overblijft is zichtbaar voor iedereen als de kale boomstam. Wij zullen ook geestelijk los moeten laten om tot onze kern te komen. De regens en de sneeuw beginnen met het reinigen van alles wat in de herfst op de grond is gevallen. Alle zwarte kanten komen naar boven, om ze te ervaren, doorvoelen en werkelijk los te laten.

Water staat voor het stromen van emoties en in de meest zuivere vorm, het stromen van liefde. Het is terugkeren naar de bron, waar het water het zuiverst is. Dit is de ‘staat van zijn’ die je ziet in een baby onaangetast door de buitenwereld. De reiniging van het element water zorgt dat we deze ‘staat van zijn’ opnieuw hervinden. Pas als wij onze kern herkennen, komt de grotere samenhang opnieuw in ons bewustzijn.

De sneeuw en de regen verstrekken schoonheid en zorgen voor duidelijkheid voordat de volgende cyclus volgt, zodat wij beslissingen kunnen nemen over de richting die wij het volgende jaar in willen slaan. Onze goede voornemens voor het nieuwe jaar ontstaan. *

Klankschalen klinken prachtig, maar geven vooral vibraties af die resoneren in het lichaam. Deze sensatie zorgt voor een totale ontspanning en heling.

  • Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust terwijl de hogere klanken juist energie geven. Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.
  • Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen resoneren je lichaam cellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschalen sessie zeer helend zijn, emoties kunnen loskomen. Dat kan tranen brengen, ontspanning, opluchting. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.
  • De trillingen van de klankschalen dringen dus door in je lichaam. Blokkades kunnen worden overwonnen, zowel blokkades van je gedachten als in je lichaam. De trilling en klank ontspannen je immers volledig. Dat kan je helpen met het loslaten van spanningen of blokkades. Die blokkades kunnen groot of klein zijn. Je zult begrijpen dat het loslaten daarvan heerlijk bevrijdend kan zijn!

De klankschalen sessie is van 19.30 tot 21.00 in perron-3 te Rosmalen
De kosten zijn 15 euro. wil je aanmelden of heb je vragen mail of bel:
Adele 0625014421
info@yogastudioadele.nl

Kundalini yoga en pilates zondagochtend in Den Bosch

Vanaf zondag 14 oktober is yogastudio Adele in Den Bosch.

Kundalini yoga van 09.30 tot 10.50             pilates van 11.15 tot 12.30

Een moment voor jezelf voordat jouw programma van de dag begint. Ervaar het effect van KUNDALINI YOGA in de ochtend. Je kunt morgens beter focussen je voelt je nog rustig waardoor je snel in je eigen kracht kunt komen.  Ervaar de helende werking van kundalini yoga door de houdingen, kriya’s, meditaties en mantra’s. Een effectieve methode om spanning, weerstand en emotionele blokkades los te laten. Hierdoor ontstaat er innerlijke ruimte waardoor de creatieve energie kan stromen. Een moment om jezelf op te laden, de rust in jezelf te behouden of terug vinden. Je hoofd leeg maken om vanuit je hart te kunnen leven. In je hart zit je ware aard wie je werkelijke bent,  Elke les hebben we een thema, waardoor het afwisselend is.
Kundalini yoga is een brede vorm van yoga, waarin je met alle facetten van yoga te maken krijgt. De dynamische oefeningen houden je soepel sterk en flexibel, De ademhaling staat centraal en werkt helend op mentaal, emotioneel niveau.

PILATES  is een veilige methode om te werken aan je core (krachtcentrum): je buik, je rug en de bekken. Dit zijn de kernspieren van je romp. . Ook besteden we elke les aandacht aan de benen, billen, borstkas, schouders, nek en armen. Zodat het voelt als een volledige workout. Door pilates word de totale stabiliteit, je houding en evenwicht beter. En stabiliseren o.a. de bekken en je gewrichten. Je voelt je fysiek en mentaal sterk. De goede houding verlicht: gewricht, rug, heup, bekken, schouder, nekklachten en voorkomt blessures.
Pilates is ook een goede basis voor als je weer of meer wil gaan sporten, Door de juiste technieken aan te leren, krijg je een goede houding en voorkom je blessures.
De pilatesles sluiten we af met een ontspanning.
Pilates word steeds meer aanbevolen door fysiotherapeuten. voor mensen met rugklachten of overige blessures.

PROBEER 5 LESSEN VOOR 67.50 EURO OF 10 LESSEN VOOR 120 EURO

De Yogastudio
Hinthamereinde 17
5211PL ‘s-Hertogenbosch

Bewegen aan de Maas zondagochtend 23 september

De derde editie van bewegen aan de maas zondag 23 september. Deze keer andere weersomstandigheden dan de voorgaande keren. Het weer blijft een verassing, maar dat kan de sportiviteit niet belemmeren. Na een warme droge zomer is er deze keer regen. het valt eigenlijk mee. De voorspellingen waren veel slechter voor deze dag.

Een uitdaging voor enkele stoere dames die toch komen. Het blijft ondanks de regen een belevenis, met warme kleding en eventueel een waterdichte jas. Creatief word je wel als je toch naar buiten wil gaan. Voor de yoga en pilates sessie hebben we een droge plek onder het viaduct.

De powerwalk met Edith is stevig doorlopen met krachtoefeningen tussendoor. Waarvoor Edith de elementen uit de omgeving gebruikt. Door struiken, paden en door het gras met hier en daar een koeienvla.  Beneden door het wat zwaarder lopende zandstrand. De koeien doen hun eigen ding. Het maaswater voelt nog warm. Als afsluiting gezellig met een gezonde smoothie in het café van de lachende vis.

Bewegen aan de maas

https://www.bd.nl/s-hertogenbosch/bewegen-aan-de-maas-deelname-zorgt-voor-balans-in-het-lichaam~a15baf1f/

Adela van der Hagen tijdens Bewegen aan de Maas

Adela van der Hagen tijdens Bewegen aan de Maas © Chris Korsten

Bewegen aan de Maas: deelname zorgt voor ‘balans in het lichaam’

EMPEL – Yoga, pilates en powerwalk. Het prijkte zondagochtend allemaal op het menu tijdens de eerste aflevering van Bewegen aan de Maas.

Als een watervogel staat docent Adele van der Hagen sierlijk en onbevangen op één been bij het plaatselijke strandje aan de Maas bij Empel. Vervolgens ‘gooit’ ze haar romp resoluut naar beneden, zonder het evenwicht te verliezen. Elke beweging wordt nauwgezet gevolgd door een nieuwsgierige groep, die bestaat uit zes leerlingen. Af en toe -wanneer er bijvoorbeeld een schip of speedboat passeert- wordt haar concentratie behoorlijk op de proef gesteld. Ook het geluid van het golvende en klotsende water, dat brutaal langs de behaarde rivieroever likt, vormt op die momenten een mogelijke stoorzender.

Beetje zweverig

“Vandaag meng ik elementen van yoga en pilates door elkaar heen. Met behulp van pilates-oefeningen train je onder meer je kernspieren, met als doel een juiste balans in het lichaam te bereiken”, doet Van der Hagen even later uit de doeken. “Yoga is veel breder. Je probeert -veelal met je ogen dicht- de aandacht op je binnenste te richten en tegelijkertijd je hoofd leeg te maken. Zie het als ‘thuiskomen bij jezelf’. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik kan iedereen van harte aanraden om het gewoon eens uit te proberen.”

Powerwalk

Edith Kooijmans is een erkende powerwalk-outdoor trainer. Ze heeft eerder op de ochtend de groep de eerste beginselen van powerwalk bijgebracht. “Powerwalk is gebaseerd op gevarieerde looptechnieken, waarbij je voortdurend één voet aan de grond zet terwijl je rug naar voren gebogen is. Het roept in zekere zin associaties op met ‘vooruit balanceren’. Powerwalk is een stuk zwaarder dan joggen. Je moet er dan ook niet vreemd van staan te kijken als je de volgende dag overal spierpijn hebt. Het goede nieuws is dat blessures nagenoeg achterwege blijven. Bovendien is het op deze manier mogelijk om snel conditie op te bouwen. En last but not least: je ‘Michelin-banden’ worden er beslist dunner van”, verduidelijkt Kooijmans die tevens ambassadeur is van de organisatie Bewegen is Medicijn.

Wijze les

Rijoy Putatunda(47) uit Rosmalen is een van de deelnemers. “Momenteel zit ik midden in m’n sabbatical, onder andere bedoeld om de rust in mezelf terug te vinden. Deze activiteit sluit daar naadloos op aan. Met powerwalk heb ik nog niet eerder te maken gehad. Yoga daarentegen is me met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid in Calcutta, een ongeëvenaarde miljoenenstad waar het leven continu volledig op z’n kop staat. Het is zelfs zo dat mijn moeder me vroeger verplichte om aan yoga te doen, als tegenwicht aan alle hectiek. Een wijze les die ik goed in mijn oren heb geknoopt”, aldus Putatunda.

Docent Adele van der Hagen heeft duidelijk geen last van evenwichtstoornissen

Deze week buiten yogales in Nuland en Rosmalen

Deze week zijn alle yogalessen buiten van yogastudio Adele. Mooie plekken vlakbij de locatie.

Locatie Nuland:
Ongeveer 5 min lopen vanaf sprankelend mooi, aan de rand van de Nulandse hei. Mocht je met de auto komen kun je in de straat parkeren. De fiets kunt je door het hekje meenemen naar de hei.
Je kunt je auto parkeren in de Korte Kerkstraat, deze straat ligt
tegenover het kerkplein. Je rijd die straat in, helemaal rechtdoor tot
dat de straat en bocht gaat maken naar links. In de bocht nog voor nr 25, zie je een hekje waar je door kunt lopen. Volg dat pad, aan het
einde van het pad, zie je mij aan de linkerkant. Eventueel kun je
gymschoenen aandoen of meenemen.

Locatie Rosmalen:
Ongeveer 5 min lopen vanaf perron-3. De auto kun je parkeren in de straat. En de fiets kan eventueel door het hekje mee naar het parkje.
In de straat van perron 3, hoff van hollantlaan rijd je helemaal door naar het einde, voorbij de sauna. Dan in de bocht naar rechts ga je de eerste straat linksaf, de kattenbosch. Dan is het de eerste straat rechtsaf, geenbergenstraat. In die straat is het halverwege, daar zie je een speeltuintje en achter het speeltuintje ligt een groot veld.

Bewegen aan de Maas

Bewegen en genieten deze zomer aan de maas in oud Empel. op zondagochtend; 22 juli en 19 augustus en 23 september van 10 tot 12 uur. Yoga, Pilates en Powerwalk. Ervaar en beleef dit mooie buitengebied tijdens deze actieve workshop. Goede en professionele begeleiding van Adele van der Hagen van de yogastudioadele en Edtih Kooijmans van powerwalk in Empel. Naast het bewegen maken we er een gezellige en ontspannende ochtend van die we afsluiten met een gezonde smoothie op het terras van de lachende vis in oud Empel. Wil je sportief bezig blijven in de zomervakantie en buiten bewegen. De kosten zijn 24.50 per keer.
Leuk als je er bij kunt zijn, iedereen is welkom. Wij hebben er zin in. Onderstaande link geeft een fotoreportage van 19 augustus 2018
http://www.thuisinhetnieuws.nl/artikel/66170/fotos-bewegen-aan-de-maas.html

Voor meer info of aanmelden voor: bewegenaandemaas@gmail.com
Adele 0625014421 of Edtih Kooijmans 0611591899

Mantra sessie en blote voetenpad

Yoga Studio Adele

MANTRA SESSIE EN BLOTE VOETEN PAD

Datum: 29 juni 2018
Tijd: 19.00 tot 22.30
Locatie: landwinkel Valenkamp: Kruisstraat 58, Rosmalen
http://www.landwinkelvalenkamp.nl/blotevoetenpad
Kosten: €25 p.p. inclusief thee en verse sap.

Waar?

Op vrijdagavond is de mantra sessie georganiseerd door  Yogastudio Adele.  Achter op het terrein (weiland) van landwinkel Valenkamp. Dit is een mooie locatie waar ook een blote voeten pad is .

Wat gaan we doen?

We beginnen op het terras van de landwinkel, waar we een kopje thee of verse sap drinken. Het eerste gedeelte van het pad lopen we voor de mantra workshop begint en het 2de gedeelte gaan we na de workshop lopen. Dit pad is in totaal 1.5 km tussendoor zijn er plekken waar je kunt zitten. Je kunt het pad lopen op blote voeten, maar het kan ook met schoenen aan. Wat je zelf prettig vind.
In het midden van het blote voeten pad is een mooie plek waar we kunnen zitten voor de mantra sessie.
Tijdens de mantra sessie zal Gerard van Wezel ons gaan begeleiden op akoestische gitaar. Deze avond zitten we in een cirkel waardoor de energie doorwerkt op elkaar. We zingen mantra’s of luistert mee, tussendoor doen we wat simpele yogaoefeningen in combinatie met klanken (mantra’s).

Wat is het effect van het blote voetenpad?

Het blote voeten pad is om te ervaren het contact met de aarde, onze moeder. Dit intensieve contact met de aarde stimuleert het grondingsproces, het verstevigen ons fundament. Zodat we stabiel, stevig en veilig in het leven kunnen staan. Waardoor je verwachtingen van jouw leven beter kunt realiseren. of je doelen en plannen concreet kunt maken.

 Het effect van mantras

In het gehemelte van je mond eindigen vele meridianenpunten. Door je tong te gebruiken met het zingen van de mantra’s komt er energie vrij. Je zult voelen hoe het zingen van mantra’s je hoofd leeg maakt, hierdoor kom je terug in jouw eigen energie. Je thuisplek, je voelt ontspanning op mentaal gebied, je voelt positieve energie, rust, eenheid en balans.
Het zingen van mantra’s geeft ook verbondenheid met elkaar in een groep. Voor dit gevoel zijn geen woorden dit kun je alleen voelen vanuit je hart.

Ook al kun je niet zingen of voelt het voor jouw als een niet comfortabele situatie.  Wat logisch is, in ons dagelijks leven wordt niet veel gezongen met elkaar. Het gaat er niet om hoe mooi je kunt zingen, het gaat om het voelen en ervaren wat het met jouw doet. Je kunt ook mee luisteren of van binnen mee zingen of in de kring liggen om te ervaren de helende energie en de verbondenheid. Hoe meer zielen hoe meer energie, iedereen hoort erbij. Als je het eenmaal gewend bent, en je voelt je veilig en comfortabel, dan zal er een nieuwe wereld open gaan. De kracht, het effect van positieve mantra’s. Het terug komen bij jezelf, jouw ware aard, wie je werkelijk wil zijn. Negatieve gedachtes of emoties worden omgezet in positieve energie, je komt terug bij je thuisplek, je hart.