Uitgelicht bericht

MANTRA WORKSHOP MET LIVE MUZIEK

 • VRIJDAG 22 NOVEMBER 19.30 TOT 21.30
 • PERRON-3
 • YOGASTUDIO 1
 • HOFF VAN HOLLANTLAAN 1
 • 5243 SR ROSMALEN
 • EARLY BIRD TICKETS 20 EURO (te koop tot maandag 18 november)

MET GERARD VAN WEZEL OP AKOUSITSCHE GITAAR EN DENNIS BARRIFFE OP DRUMS

We gaan deze avond 5 mantra’s zingen onder begeleiding van live muziek op akoustische gitaar Gerard van Wezel en Dennis Barriffe op drums.

Mantra’s zingen is een krachtige vorm om energie te transformeren. Je mind of denkvermogen kan door angsten, zorgen, negatieve gedachtes of beperkende overtuigingen behoorlijk actief bezig zijn. Waardoor je de verbinding met je zelf niet meer voelt. Door mantra’s zingen zul je ervaren dat de mind niet meer de regie kan houden, Het maakt je hoofd leeg, waardoor je de verbinding met je ziel, je ware aard wie je werkelijk bent weer kunt voelen. Je ziel neemt het over van je mind, je ego.

Deze transformatie door mantra;s zingen in een groep is thuis komen bij jezelf. Het effect is de positieve energie, rust, eenheid van mantra’s zingen.

Door in een groep te zingen voel je de verbondenheid die wij hebben hier met elkaar in het universum. Deze energie werkt helend of verlichtend in het proces of thema waar jij in zit.

Niet iedereen voelt zich meteen comfortabel met het zingen, Je krijgt een papier met de mantra’s erbij sommige zijn makkelijk zoals I am of sat nam en andere die wat meer aandacht nodig hebben kun je het papiertje gebruiken. Als je dat niet prettig vind om te lezen van het voorbeeld. Kun je ook luisteren of van binnen mee zingen, om het te voelen. Als het goed voelt en je raakt gewend aan de klanken en je voelt je veilig en thuis dan komt het moment vanzelf dat je mee wil zingen, om jouw stem te laten horen.

INFO: Adele van der Hagen
            0625014421
            info@yogastudioadele.nl

tickets online te koop:

https://www.eversports.nl/widget/w/2tytai?event=135382&type=workshop

HELENDE KLANKSCHALENSESSIE VRIJDAG 24 MEI

Het thema is de lente: een tijd van vernieuwing, een nieuw begin.
vrijdag 24 mei van 19:30 tot 21:30
yogastudio Den Bosch
kosten 20 euro

Wil je aanmelden of heb je vragen mail of bel:
Adele 0625014421
info@yogastudioadele.nl

Programma:
19.30 tot 20.30 gemakkelijke reinigende yogaoefeningen
20.30 tot 21.30 de klankschalensessie

HELENDE KLANKSCHALENSESSIE


Klankschalen klinken prachtig, maar geven vooral vibraties af die resoneren in het lichaam. Deze sensatie zorgt voor een totale ontspanning en heling.

 • Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust terwijl de hogere klanken juist energie geven. Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.
 • Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen resoneren je lichaam cellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschalen sessie zeer helend zijn, emoties kunnen loskomen. Dat kan tranen brengen, ontspanning, opluchting. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.
 • De trillingen van de klankschalen dringen dus door in je lichaam. Blokkades kunnen worden overwonnen, zowel blokkades van je gedachten als in je lichaam. De trilling en klank ontspannen je immers volledig. Dat kan je helpen met het loslaten van spanningen of blokkades. Die blokkades kunnen groot of klein zijn. Je zult begrijpen dat het loslaten daarvan heerlijk bevrijdend kan zijn!

Samen met moeder aarde ontwaken we tijdens de lente-equinox uit een lange winterrust. Tijd om je ledematen uit te rekken en je weer op te laden met nieuwe energie. Let the sunshine in!

Vrijwel elke cultuur heeft een bijzondere traditie om de lente in te luiden. Het is het seizoen waarin we onze planeet bedanken, maar ook een symbolische periode van vernieuwing en groei. Er is immers weinig zo verkwikkend als een grote voorjaarsschoonmaak in je lichaam, hoofd én huis.

Lente is een tijd van vernieuwing. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles wat leeft wordt vernieuwd en begint te groeien. In ons eigen leven kunnen we de lente symbolisch zien als een mooi moment om iets nieuws te beginnen. De dagen worden langer waardoor we ons energieker voelen en ook de toenemende zonneschijn geeft ons meer “spirit”.

de ayurvedische ontgiftingsweek

ZATERDAG 1 juni T/M VRIJDAG 7 juni

Dit dieet werkt ontgiftend en je verliest overtollig gewicht. Ook geeft het je energie. Doordat je groen eet brengt het je spijsverteringssysteem en de overige systemen tot rust. Je hebt daarom minder slaap nodig maar hebt wel veel energie om de dagelijkse dingen te kunnen doen. Het dieet geeft je mentale rust, je voelt je rustiger en ontspannen.

De kosten voor deze week zijn € 180,00. Hierin zit inbegrepen:

3 bijeenkomsten inclusief een maaltijd
gewicht en lichaamssamenstelling meten inclusief je spier en vetpercentage
Boodschappenlijstjes en de dagelijkse gemakkelijke gevarieerde recepten.
Een reinigende yogales inclusief meditatie op elke bijeenkomst
Vrij om deel te nemen de hele week aan de yoga of pilateslessen van yogastudio Adele.
De klankschalensessie op de laatste bijeenkomst.
Een reinigende massage
Een individueel coaching sessie om inzicht en eventueel begeleiding op het gebied van voeding, beweging of gedrag.

Wil je ook reinigen, fitter worden, afvallen of energieker worden?


sadhana

 • Thema Bevrijding en een nieuw begin. Wat houd je tegen om je ware essentie te leven
 • Datum 5 mei 2019
 • Tijd 05.00 tot 0.900 inclusief potluck ontbijt
 • Locatie De studio voor Yoga en Bowspring
 • Hinthamereinde 17
 • 5211PL ‘s-Hertogenbosch
 • Bijdrage Op basis van donatie, wat je wil en kunt geven.
 • Meenemen Gemakkelijke kleding eventueel leesbril, iets voor het ontbijt.

Op zondag 5 mei gaat de eerste Aquarian sadhana plaats vinden in de yogastudio te Den Bosch. Georganiseerd door yogastudio Adele en Svetlana. Met live muziek van Gerard op akoestische gitaar.

Sadhana is een spirituele oefening die in veel verschillende tradities voorkomt. Sadhana is een discipline van de mind en het lichaam om te verbinden met je ziel. Je hogere zelf, wie je werkelijk bent, je ware aard. Het is een tijd om bewust de belemmerende patronen in jezelf te herkennen die je wegleiden van je hoger bewustzijn en om die patronen te overwinnen. Je kunt het iedere dag doen, omdat we elke dag weer anders zijn in onze gemoedstoestand en zelfs in onze cellen. Door eventueel elke dag een vaste spiritueel ritueel te hebben, ongeacht de ups en downs van de geest en het hart, creëer je een constante basis om voor jezelf te zorgen.

Sadhana begint traditioneel gezien 2,5 uur voordat de zon opkomt vanwege de wetten van Karma – alles wat je geeft ontvang je in tienvoud terug. Dus als je een tiende van de dag toewijdt aan je hoger bewustzijn, is je hele dag gedekt met terugkerende energie.
Waarom 2,5 uur voor de zon op komt? Op het vroege tijdstip, voordat je in interactie komt met de rest van de wereld, is de energie in de atmosfeer het voordeligst om in te mediteren. De hoek van de zon ten opzichte van de aarde zorgt voor een ideale situatie om te mediteren en het lichaam reageert sterker waardoor reiniging van je systemen krachtiger is. Het doel hiervan is je lichaam en geest te reinigen voor het begin van de dag zodat je die fris en energiek tegemoet kan gaan.

Vooral om zo vroeg op te staan en om Het is een overwinning op het ego dat alleen te bereiken is door het te doen. Je zult snel merken wat de vruchten ervan zijn – een verbondenheid met jezelf, een verruimd bewustzijn, een sterkere wilskracht, meer zelfverzekerdheid en een groter concentratie vermogen.

Het beoefenen van Sadhana vraagt om discipline. Het vroeg in de ochtend beginnen, het idee los te laten dat je slaap opoffert! Een normale reactie van de mind. De mind, ons ego is gehecht aan patronen en structuur. Vroeg opstaan kan weerstand geven in de mind om uit je comfortzone te komen. Door angsten of zorgen dat we niet voldoende energie hebben voor die komende dag. Wij mensen die patronen willen veranderen worden vaak door weerstand vanuit de mind of ego tegen gehouden, bijvoorbeeld angst of zorgen. Als de nieuw paden of patronen eenmaal aangelegd zijn dan word het een nieuwe ontdekking en een nieuw ritme. Waar onze mind, ego aan gewend raakt. Een overwinning op het ego.

Ervaar de vruchten van sadhana verbondenheid met het oneindige universele zelf, voorbij je beperkende ego. Door te ervaren en te voelen de energie van het universum. Jouw individuele bewustijzn verbinden met het universele bewustzijn. Ervaar de overvloed door op te offeren en te kunnen ontvangen wat jij nodig hebt op jouw pad in dit leven.

Aquarian Sadhana is als volgt opgebouwd:

– Reciteren van Japji Sahib* (± 25 min)
– Kundalini Yoga met een ontspanning (± 60 min)
– Meditatie met 7 verschillende mantras (62 min)
– Ontbijt

*Japji Sahib is een heilige tekst die geschreven is door Guru Nanak (1469 – 1539),
stichter en eerste Guru van Sikh Dharma.
Dit is een lange mantra die je helpt te verbinden met je ziel.

De sadhana doen in een groep, helpt en ondersteund jouw. We dragen elkaar, ieder heeft zijn eigen emoties. Onbewust delen we of beinvloeden we elkaar hiermee. Dit effect van een groepsbewustzijn helpt om sneller helpt je om sneller de gewoontes van je ego te verminderen waardoor je kunt verbinden met je ziel, je ware aard.

Yogi Bahjan over sadhana:
It is a process which you do every day to grow, to be.
There is a fight in this lifetime: to be or not to be.
Nobody can destroy you. . . .You destroy yourself by not being yourself.”

iedereen is welkom

mantra meditatie avond

Datum:  Vrijdag 8 februari om 19.30 tot 21.30
Tijd:     19.30 tot 21.30
Kosten: 15 euro
locatie: Perron-3 Yogastudio 1
             Hoff van Hollantlaan 1
             5243 SR Rosmalen

Deze avond wordt begeleid door Gerard van wezel op akoestische gitaar en Biek op drums

Wat gaan we doen: We beginnen de avond met een kopje thee en een korte uitleg over de kracht van mantra’s, hoe te gebruiken en de verschillende mogelijkheden om het toe te passen. Een opwarmoefening door het zingen van simpele basis klanken, die laag beginnen en steeds hoger worden. wat doorwerkt op de chakra’s. tijdens deze avond doen we 4 verschillende mantra’s, de tekst en uitleg krijg je erbij. Elke mantra duurt ongeveer 15 minuten. Tussen de mantra’s door doen we wat eenvoudige yogaoefeningen als afwisseling. bij sommige mantra’s worden ook simpele arm of handbewegingen gebruikt. Dit heeft weer effect op mentaal niveau.

Het effect van mantra’s

In het gehemelte van je mond eindigen vele meridianenpunten. Door je tong te gebruiken met het zingen van de mantra’s komt er energie vrij. Je zult voelen hoe het zingen van mantra’s je hoofd leeg maakt, hierdoor kom je terug in jouw eigen energie. Je thuisplek, je voelt ontspanning op mentaal gebied, je voelt positieve energie, rust, eenheid en balans.
Het zingen van mantra’s geeft ook verbondenheid met elkaar in een groep. Voor dit gevoel zijn geen woorden; dit kun je alleen voelen vanuit je hart.

Ook al kun je niet zingen of voelt het voor jouw als een niet comfortabele situatie.  Wat logisch is, in ons dagelijks leven wordt niet veel gezongen met elkaar. Het gaat er niet om hoe mooi je kunt zingen, het gaat om het voelen en ervaren wat het met jouw doet. Je kunt ook mee luisteren of van binnen mee zingen of in de kring liggen om te ervaren de helende energie en de verbondenheid. Hoe meer zielen hoe meer energie, iedereen hoort erbij. Als je het eenmaal gewend bent, en je voelt je veilig en comfortabel, dan zal er een nieuwe wereld open gaan. De kracht, het effect van positieve mantra’s. Het terug komen bij jezelf, jouw ware aard, wie je werkelijk wil zijn. Negatieve gedachtes of emoties worden omgezet in positieve energie, je komt terug bij je thuisplek, je hart.

Gratis proefles yoga en pilates in week 2 van januari 2019

Ben jij op zoek naar innerlijke balans, flexibiliteit of ontspanning? Dan is yoga of pilates iets voor jou.

Doe mee met de gratis proefles kundalini of hatha yoga en/of pilates om kennis te maken met deze bijzondere vorm van beweging en ontspanning. We starten met een aantal nieuwe groepen en er is nog plaats voor jou!

Heb je klachten op lichamelijk of mentaal niveau? Dan kan Adele je ook een persoonlijk advies geven wat het beste bij jou past.

Klankschalen workshop woensdagavond 2 januari

Klankschalen workshop. Als thema gaan we afstemmen op deze tijd van het jaar de winter.

Diepten van ons onderbewuste

Winter is het seizoen en element dat ons ondersteunt om tijd te nemen om naar de diepten van ons onderbewuste te gaan. De tijd vóór Kerst is een periode van bezinning, van naar binnen keren en onszelf ontmoeten. De bladeren vallen, wat overblijft is zichtbaar voor iedereen als de kale boomstam. Wij zullen ook geestelijk los moeten laten om tot onze kern te komen. De regens en de sneeuw beginnen met het reinigen van alles wat in de herfst op de grond is gevallen. Alle zwarte kanten komen naar boven, om ze te ervaren, doorvoelen en werkelijk los te laten.

Water staat voor het stromen van emoties en in de meest zuivere vorm, het stromen van liefde. Het is terugkeren naar de bron, waar het water het zuiverst is. Dit is de ‘staat van zijn’ die je ziet in een baby onaangetast door de buitenwereld. De reiniging van het element water zorgt dat we deze ‘staat van zijn’ opnieuw hervinden. Pas als wij onze kern herkennen, komt de grotere samenhang opnieuw in ons bewustzijn.

De sneeuw en de regen verstrekken schoonheid en zorgen voor duidelijkheid voordat de volgende cyclus volgt, zodat wij beslissingen kunnen nemen over de richting die wij het volgende jaar in willen slaan. Onze goede voornemens voor het nieuwe jaar ontstaan. *

Klankschalen klinken prachtig, maar geven vooral vibraties af die resoneren in het lichaam. Deze sensatie zorgt voor een totale ontspanning en heling.

 • Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust terwijl de hogere klanken juist energie geven. Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.
 • Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen resoneren je lichaam cellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschalen sessie zeer helend zijn, emoties kunnen loskomen. Dat kan tranen brengen, ontspanning, opluchting. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.
 • De trillingen van de klankschalen dringen dus door in je lichaam. Blokkades kunnen worden overwonnen, zowel blokkades van je gedachten als in je lichaam. De trilling en klank ontspannen je immers volledig. Dat kan je helpen met het loslaten van spanningen of blokkades. Die blokkades kunnen groot of klein zijn. Je zult begrijpen dat het loslaten daarvan heerlijk bevrijdend kan zijn!

De klankschalen sessie is van 19.30 tot 21.00 in perron-3 te Rosmalen
De kosten zijn 15 euro. wil je aanmelden of heb je vragen mail of bel:
Adele 0625014421
info@yogastudioadele.nl

Kundalini yoga en pilates zondagochtend in Den Bosch

Vanaf zondag 14 oktober is yogastudio Adele in Den Bosch.

Kundalini yoga van 09.30 tot 10.50             pilates van 11.15 tot 12.30

Een moment voor jezelf voordat jouw programma van de dag begint. Ervaar het effect van KUNDALINI YOGA in de ochtend. Je kunt morgens beter focussen je voelt je nog rustig waardoor je snel in je eigen kracht kunt komen.  Ervaar de helende werking van kundalini yoga door de houdingen, kriya’s, meditaties en mantra’s. Een effectieve methode om spanning, weerstand en emotionele blokkades los te laten. Hierdoor ontstaat er innerlijke ruimte waardoor de creatieve energie kan stromen. Een moment om jezelf op te laden, de rust in jezelf te behouden of terug vinden. Je hoofd leeg maken om vanuit je hart te kunnen leven. In je hart zit je ware aard wie je werkelijke bent,  Elke les hebben we een thema, waardoor het afwisselend is.
Kundalini yoga is een brede vorm van yoga, waarin je met alle facetten van yoga te maken krijgt. De dynamische oefeningen houden je soepel sterk en flexibel, De ademhaling staat centraal en werkt helend op mentaal, emotioneel niveau.

PILATES  is een veilige methode om te werken aan je core (krachtcentrum): je buik, je rug en de bekken. Dit zijn de kernspieren van je romp. . Ook besteden we elke les aandacht aan de benen, billen, borstkas, schouders, nek en armen. Zodat het voelt als een volledige workout. Door pilates word de totale stabiliteit, je houding en evenwicht beter. En stabiliseren o.a. de bekken en je gewrichten. Je voelt je fysiek en mentaal sterk. De goede houding verlicht: gewricht, rug, heup, bekken, schouder, nekklachten en voorkomt blessures.
Pilates is ook een goede basis voor als je weer of meer wil gaan sporten, Door de juiste technieken aan te leren, krijg je een goede houding en voorkom je blessures.
De pilatesles sluiten we af met een ontspanning.
Pilates word steeds meer aanbevolen door fysiotherapeuten. voor mensen met rugklachten of overige blessures.

PROBEER 5 LESSEN VOOR 67.50 EURO OF 10 LESSEN VOOR 120 EURO

De Yogastudio
Hinthamereinde 17
5211PL ‘s-Hertogenbosch

Bewegen aan de Maas zondagochtend 23 september

De derde editie van bewegen aan de maas zondag 23 september. Deze keer andere weersomstandigheden dan de voorgaande keren. Het weer blijft een verassing, maar dat kan de sportiviteit niet belemmeren. Na een warme droge zomer is er deze keer regen. het valt eigenlijk mee. De voorspellingen waren veel slechter voor deze dag.

Een uitdaging voor enkele stoere dames die toch komen. Het blijft ondanks de regen een belevenis, met warme kleding en eventueel een waterdichte jas. Creatief word je wel als je toch naar buiten wil gaan. Voor de yoga en pilates sessie hebben we een droge plek onder het viaduct.

De powerwalk met Edith is stevig doorlopen met krachtoefeningen tussendoor. Waarvoor Edith de elementen uit de omgeving gebruikt. Door struiken, paden en door het gras met hier en daar een koeienvla.  Beneden door het wat zwaarder lopende zandstrand. De koeien doen hun eigen ding. Het maaswater voelt nog warm. Als afsluiting gezellig met een gezonde smoothie in het café van de lachende vis.

Bewegen aan de maas

https://www.bd.nl/s-hertogenbosch/bewegen-aan-de-maas-deelname-zorgt-voor-balans-in-het-lichaam~a15baf1f/

Adela van der Hagen tijdens Bewegen aan de Maas

Adela van der Hagen tijdens Bewegen aan de Maas © Chris Korsten

Bewegen aan de Maas: deelname zorgt voor ‘balans in het lichaam’

EMPEL – Yoga, pilates en powerwalk. Het prijkte zondagochtend allemaal op het menu tijdens de eerste aflevering van Bewegen aan de Maas.

Als een watervogel staat docent Adele van der Hagen sierlijk en onbevangen op één been bij het plaatselijke strandje aan de Maas bij Empel. Vervolgens ‘gooit’ ze haar romp resoluut naar beneden, zonder het evenwicht te verliezen. Elke beweging wordt nauwgezet gevolgd door een nieuwsgierige groep, die bestaat uit zes leerlingen. Af en toe -wanneer er bijvoorbeeld een schip of speedboat passeert- wordt haar concentratie behoorlijk op de proef gesteld. Ook het geluid van het golvende en klotsende water, dat brutaal langs de behaarde rivieroever likt, vormt op die momenten een mogelijke stoorzender.

Beetje zweverig

“Vandaag meng ik elementen van yoga en pilates door elkaar heen. Met behulp van pilates-oefeningen train je onder meer je kernspieren, met als doel een juiste balans in het lichaam te bereiken”, doet Van der Hagen even later uit de doeken. “Yoga is veel breder. Je probeert -veelal met je ogen dicht- de aandacht op je binnenste te richten en tegelijkertijd je hoofd leeg te maken. Zie het als ‘thuiskomen bij jezelf’. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik kan iedereen van harte aanraden om het gewoon eens uit te proberen.”

Powerwalk

Edith Kooijmans is een erkende powerwalk-outdoor trainer. Ze heeft eerder op de ochtend de groep de eerste beginselen van powerwalk bijgebracht. “Powerwalk is gebaseerd op gevarieerde looptechnieken, waarbij je voortdurend één voet aan de grond zet terwijl je rug naar voren gebogen is. Het roept in zekere zin associaties op met ‘vooruit balanceren’. Powerwalk is een stuk zwaarder dan joggen. Je moet er dan ook niet vreemd van staan te kijken als je de volgende dag overal spierpijn hebt. Het goede nieuws is dat blessures nagenoeg achterwege blijven. Bovendien is het op deze manier mogelijk om snel conditie op te bouwen. En last but not least: je ‘Michelin-banden’ worden er beslist dunner van”, verduidelijkt Kooijmans die tevens ambassadeur is van de organisatie Bewegen is Medicijn.

Wijze les

Rijoy Putatunda(47) uit Rosmalen is een van de deelnemers. “Momenteel zit ik midden in m’n sabbatical, onder andere bedoeld om de rust in mezelf terug te vinden. Deze activiteit sluit daar naadloos op aan. Met powerwalk heb ik nog niet eerder te maken gehad. Yoga daarentegen is me met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid in Calcutta, een ongeëvenaarde miljoenenstad waar het leven continu volledig op z’n kop staat. Het is zelfs zo dat mijn moeder me vroeger verplichte om aan yoga te doen, als tegenwicht aan alle hectiek. Een wijze les die ik goed in mijn oren heb geknoopt”, aldus Putatunda.

Docent Adele van der Hagen heeft duidelijk geen last van evenwichtstoornissen