Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

Het wordt ook wel de Yoga van het bewustzijn genoemd. Met een regelmatige beoefening van Kundalini yoga wordt men zich bewust van zijn mens zijn. Je wordt je bewuster van je acties en de gevolgen van je eigen acties die je onderneemt. Met het verworven bewustzijn kun beter communiceren vanuit het hier en nu.

Kundalini Yoga werkt heel direct in op zowel het zenuwstelsel als het klierensysteem van de mens, waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan den lijve ervaart in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid. Je kunt leren hoe je stress onder controle kunt krijgen, niet alleen op het fysieke maar ook op het mentale en spirituele niveau. En hoe je spanningen en ziektes in je lichaam al in een vroeg stadium kunt herkennen

Kundalini Yoga is de meest complete vorm van yoga. Alle facetten op het gebied van yoga komen aan bod tijdens de les. O.a.: Oefeningen, ontspanning, ademhalingstechnieken, meditaties, mantra’s (klanken).

Kundalini Yoga is een dynamische vorm van bewegen waarbij de ademhaling centraal staat. Het heeft een bijzonder effect op lichamelijk en psychisch niveau. Je zult bewuster worden van jezelf en in je leven. Je gedachtes, geest willen je altijd besturen, dat is de aard van onze geest. Daarnaast hebben we ook nog onze ziel, onze ware aard, wat we werkelijk vanuit ons hart willen. En niet vergeten ons lichaam wat kan die nog aan? Deze 3 factoren kunnen in goede balans samenwerken.

In de praktijk, het dagelijks leven, vooral in deze hectische tijd, zien we dat veel mensen teveel in het hoofd zitten, en geen goed contact met het lichaam meer hebben. Het gevolg hiervan is dat je niet meer op tijd spanning voelt in je lichaam. Er komen blokkades in het lichaam. De energie kan niet goed door stromen. We verliezen een goede balans tussen het hoofd en het lichaam.

Kundalini Yoga zal je helpen om goed gecentreerd in je lichaam te zijn. Waardoor je goed in je eigen kracht kunt staan. Na een paar keer zal je al effect hebben.

De kundalini energie is een vorm van energie die opgeslagen ligt in je bekkengebied. Deze energie is een oneindige creatieve energie, die vrij kan komen, soms gebeurt dit spontaan. Deze energie kan je bewustzijn veranderen, versterken. Dit is heel proces, waar je in groeit. En mee om leert gaan.

kundalini yoga