fbpx

____  Ayurvedische ontgiftingsweek  ____


___ De groene week ___

 

In het voorjaar starten we ieder jaar met dit vegetarisch, ayurvedisch, reinigende dieet. Je eet dan alleen groene groenten en fruit want deze bevatten namelijk veel chlorofyl. Dit is een  groene kleurstof in de plant, het bladgroen. Door alleen groen te eten, krijg je meer chlorofyl binnen dan normaal. Chlorofyl zorgt ervoor dat het lichaam beter zuurstof opneemt, waardoor we ons energieker en fitter voelen.

 

 

___Voeding ___

Voeding heeft een grote impact op ons en is het medicijn om gezond van lijf en leden te zijn.  Naast dat het je lichaam helemaal reinigt, wordt je ook bewuster en meer aanwezig in het moment.

___Voor wie ? __ 

 • Heb je last van eczeem?
 • Pijn in spieren of gewrichten?
 • Wil je afvallen?
 • Wil je meer energie?
 • Wil je meer mentale rust?

Met het groene dieet raak je slijm uit de longen en de darmen kwijt. Ook mensen met eczeem hebben baat bij dit dieet. Verder werkt het groene dieet verlichtend op pijn in spieren en gewrichten. Dat komt namelijk omdat de voeding bij het dieet voornamelijk basisch is, er worden geen suikers ingenomen.  Je hebt minder last van eetlust of trek in iets lekkers. De chlorofyl helpt bij het verlagen van je cholesterol doordat je toxinen/gifstoffen kwijtraakt. De organen gaan beter functioneren. Het werkt namelijk gunstig op de lever, de gal en de darmen.

Dit dieet werkt ontgiftend en je verliest overtollig gewicht. Ook geeft het je energie. Doordat je groen eet brengt het je spijsverteringssysteem en de overige systemen tot rust. Je hebt daarom minder slaap nodig maar hebt wel veel energie om de dagelijkse dingen te kunnen doen. Het dieet geeft je mentale rust, je voelt je rustiger en ontspannen.

___ Recepten ___

Voordat de week begint krijg je een boodschappenlijstje. Voor elke dag krijg je ideeën en recepten die makkelijk en snel te bereiden zijn.

___ Bewegen en ontspannen ___

Als je een reinigingsdieet volgt is het goed om veel te bewegen, goed te zweten en ook rust en ontspanning te nemen. Gebruik deze week dan ook om naar de sauna te gaan of laat je lekker verwennen door bijv. een massage.
De Yoga mediatie en Bowspring oefeningen helpen bij de ontgifting en hebben een reinigend effect.

___ Hoe lang kun je dit dieet doen? ___

Je kunt dit dieet enkele dagen, een week, of zelfs 40 dagen doen.  Het is een gevarieerd dieet, leuk om klaar te maken en het allerbelangrijkste is dat het erg lekker is.

___ Eenvoudig toe te passen ___

Dit dieet is makkelijk toe te passen in combinatie met andere verantwoordelijkheden zoals je werk of gezin. Voordat je naar je werk gaat of de avond van tevoren kun je thuis iets bereiden. De overige gezinsleden kunnen hetzelfde eten en eten er dan rijst, pasta of aardappelen bij eventueel aangevuld met vis of vlees.

___ Massage ___

De groene week is inclusief een ayurvedische massage, Abyangha. 
Deze reinigende massage van een uur gericht op de elementen van de natuur, waar wij ook deel van uitmaken. Iedereen heeft deze elementen in zich in verschillende mate.
Tijdens deze massage balanceer je de elementen met de daarbij behorende olie. Je hele lichaam wordt gemasseerd met olie die op dat moment bij je past.

Het is mogelijk om na de massage in een stoomcabine te zitten.
Je zit ongeveer 15 minuten in een speciale cabine, waarbij het lichaam d.m.v. stoom en speciale kruiden gaat transpireren. Door de stoom openen de poriën zich, waardoor de geneeskrachtige kruiden dieper in het lichaam kunnen dringen. De warmte zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en lost blokkades in het lichaam op. Het hoofd bevind zich buiten de cabine en blijft koel. Deze behandeling kun je bijboeken na je massage voor15 euro.

 

 ___ De 1e bijeenkomst ___

13:00 – 17:00 uur

In de  eerste bijeenkomst wordt er uitgelegd hoe je dit groene dieet een week kunt toepassen in je dagelijkse leven. Naast de uitleg gaan we die dag ook reinigende yoga oefeningen en meditaties doen en sluiten we af met een gezamenlijke groene maaltijd.

 ___ De 2e bijeenkomst ___

13:00 – 17:00 uur

We beginnen met een gezamenlijke groene maaltijd. Vervolgens wisselen we onze eerste ervaringen uit met elkaar. Aaneensluitend is er een bowspring les.

 ___ De 3e bijeenkomst ___

13:00 – 17:00 uur

We beginnen met een gezamenlijke avondmaaltijd en met het uitwisselen van ervaringen. Ans Talsma gaat de groene week afsluiten met een klankschalensessie. Hierbij lig je lekker ontspannen op je matje op de grond. De geluiden, trillingen of golven van de klankschalen werken ontspannend door in je lichaam. Het is als een soort innerlijke massage.

Inbegrepen tijdens de Groene week

 • 3 bijeenkomsten inclusief een maaltijd
 • boodschappenlijstjes
 • dagelijks gemakkelijke gevarieerde recepten
 • meting van gewicht en lichaamssamenstelling inclusief spier- en vetpercentage
 • 3 reinigende yogalessen inclusief meditaties
 • gratis deelname tijdens de groene week aan de yoga of pilateslessen van yogastudio Adele
 • klankschalensessie
 • een reinigende ayurvedische massage (abyangha)
 • een individuele coachingsessie met eventueel daarna vervolgbegeleiding op het gebied van voeding, beweging of gedrag.

Investeer in je gezondheid!

 

Wil je ook reinigen, fitter worden, afvallen of energieker worden? Het tarief voor deze week is
€ 180,00. Dit is een goede investering, want je zult ervaren dat al snel alle systemen in je lichaam tot rust komen. 

Zodra er weer een Groene Week wordt gepland lees je dit op deze pagina.
Er is plek voor 14 deelnemers.