Leer en ervaar in de ayurvedische ontgiftingsweek

groene weekDe Groene week

De Groene week is van zaterdag 27 oktober t/m vrijdag 2 november 2018. Het najaar is een mooi moment om te starten met dit vegetarisch, ayurvedisch, reinigende dieet. Je eet dan alleen groene groenten en fruit, want deze bevatten namelijk veel chlorofyl. Dit is een  groene kleurstof in de plant, het bladgroen. Door alleen groen te eten, krijg je meer chlorofyl binnen dan normaal.

Chlorofyl zorgt ervoor dat het lichaam beter zuurstof opneemt, waardoor we ons energieker en fitter voelen.

Voeding
Voeding heeft een grote impact op ons en is het medicijn om gezond van lijf en leden te zijn.  Naast dat het je lichaam helemaal reinigt, wordt je ook bewuster en meer aanwezig in het moment.

Voordelen
Met het groene dieet raak je slijm uit de longen en de darmen kwijt. Ook mensen met eczeem hebben baat bij dit dieet. Verder werkt het groene dieet verlichtend op pijn in spieren en gewrichten. Dat komt namelijk omdat de voeding bij het dieet voornamelijk basisch is, er worden geen suikers ingenomen.  Je hebt minder last van eetlust of trek in iets lekkers. De chlorofyl helpt bij het verlagen van je cholesterol doordat je toxinen/gifstoffen kwijtraakt. De organen gaan beter functioneren. Het werkt namelijk gunstig op de lever, de gal en de darmen.

Dit dieet werkt ontgiftend en je verliest overtollig gewicht. Ook geeft het je energie. Doordat je groen eet brengt het je spijsverteringssysteem en de overige systemen tot rust. Je hebt daarom minder slaap nodig maar hebt wel veel energie om de dagelijkse dingen te kunnen doen. Het dieet geeft je mentale rust, je voelt je rustiger en ontspannen.

Recepten
Voordat de week begint krijg je een boodschappenlijstje. Voor elke dag krijg je ideeën en recepten die makkelijk en snel te bereiden zijn.

Bewegen en ontspannen
Als je een reinigingsdieet volgt is het goed om veel te bewegen, goed te zweten en ook rust en ontspanning te nemen. Gebruik deze week dan ook om naar de sauna te gaan of laat je lekker verwennen door bijv. een massage. De Yoga oefeningen helpen bij de ontgifting en hebben een reinigend effect.

Hoe lang kun je dit dieet doen?
Je kunt dit dieet enkele dagen, een week, of zelfs 40 dagen doen.  Het is een gevarieerd dieet, leuk om klaar te maken en het allerbelangrijkste is dat het erg lekker is.

Eenvoudig toe te passen
Dit dieet is makkelijk toe te passen in combinatie met andere verantwoordelijkheden zoals je werk of gezin. Voordat je naar je werk gaat of de avond van tevoren kun je thuis iets bereiden. De overige gezinsleden kunnen hetzelfde eten en eten er dan rijst, pasta of aardappelen bij eventueel aangevuld met vis of vlees.

Massage
In de groene week is een ontspanningsmassage, voetmassage, reiki behandeling of FormoStar infrared body wrap van een uur inbegrepen. De afspraak hiervoor kun je zelf maken bij een van de onderstaande aanbieders. Een behandeling kan plaatsvinden in de groene week zelf of in de week daarna, vanaf 29 oktober t/m 10 november

Het Programma:
Er zijn 3 bijeenkomsten welke worden gehouden bij yogastudio Adele (beautycentrum sprankelend mooi) te Nuland.

  • Zaterdag 27 oktober van 10.00 tot 14.00 is de eerste bijeenkomst en wordt er uitgelegd hoe je dit groene dieet een week kunt toepassen in je dagelijkse leven. Naast de uitleg gaan we die dag ook lichte yoga oefeningen en meditaties doen en sluiten we af met een gezamenlijke groene lunch
  • Dinsdagavond 30 oktober 18.00 tot 21.00 is de 2e bijeenkomst. Beginnen we met een gezamenlijke groene avondmaaltijd, uitwisselen van de eerste ervaringen, lichte yogaoefeningen en meditaties.
  • Vrijdagavond  2 november 18.00 tot 21.00 is een speciale avond. We beginnen met een gezamenlijke avondmaaltijd, het uitwisselen van ervaringen en lichte yoga-oefeningen en meditatie. Ans Talsma gaat de groene week afsluiten met een klankschalensessie. Hierbij lig je lekker ontspannen op je matje op de grond. De geluiden, trillingen of golven van de klankschalen werken ontspannend door in je lichaam. Het is als een soort innerlijke massage.

Voor meer informatie over de ontspanning massage, voetmassage of reiki-behandeling:

schoonheidsalon sprankelend mooi te Nuland
http://sprankelendmooi.nl/index.php/services/massage

Annemarie van Dinther in Nuland                                                             http://www.annemarievandinther.nl/

Sylvia Sliphorst in Rosmalen                                                                            https://www.sylsclarity.nl/

Voor meer info over de formostar infrared body wrap:

De kosten voor deze week zijn € 180,00. Hierin zit inbegrepen:

  • Goede begeleiding van yogastudio Adele met 3 bijeenkomsten.
  • Het boodschappenlijstje en de dagelijkse aanbieding van recepten.
  • Een besloten Facebook groep om tussen de bijeenkomsten door je ervaringen te delen.
  • De klankschalensessie op de laatste bijeenkomst.
  • De massage, reiki of infrared bodywrap behandeling van een uur.
  • gezamenlijke groene lunch op zaterdag 27 oktober
  • gezamenlijke groene avondmaaltijd op dinsdag 30 oktober en vrijdag 2 november

Wil je ook reinigen, fitter worden, afvallen of energieker worden?
Het is een goede investering want je zult ervaren dat je jezelf fitter en energieker zult voelen en dat alle systemen in je lichaam tot rust komen. Er is plek voor 14 deelnemers. Geef jezelf snel op om zeker te zijn van deelname in deze week.

groene week

Meld je snel aan, vol is vol.

Voor info of aanmelding:

Adele van der Hagen
info@yogastudioadele.nl
0625014421
www.yogastudioadele.nl